Tuesday, 9 August 2011

Sardin Tumis

Kekeringan idea untuk menu berbuka puasa?Cubalah Sardin Tumis ala Eylia!!!

Bahan-bahan:

1 tin Sardin (Ayam Brands)
1 biji bawang besar (saiz sederhana)
4-5 biji cili api
Sedikit sos cili & kicap manis
Sedikit lada sulah

Cara memasak:

1. Panaskan sedikit minyak untuk menumis. *saya suka minyak jagung*

2.Setelah itu, masukkan bawang besar yang dihiris  bersama-sama dengan cili api yang telah dipotong.*Jika suka pedas,boleh lebihkan cili*

3.Setelah naik bau,masukkan sardin. Tuangkan sedikit kicap dan sos cili serta tambahkan lada sulah.

4.Gaul rata & tunggu sehingga mendidih.

5.Matikan gas & sedia untuk dihidang!!!

Selamat mencuba!!

1 comment:

  1. hahah tadi sahur i buat sardin tumis ni la..
    i masak right after balik from midvalley smlm...

    ReplyDelete